Over mij

Wat anderen zeggen

bannerMKSAnoushka Boet, bestuurslid Marie Kamphuis Stichting en projectleider Movisie:

In de rubriek Uitgelicht verbind je op een knappe manier heden en verleden aan elkaar. Wauw. Dank voor al je kleine grote verhalen!

JandenBestenJan den Besten, webtechniek:

Liesbeth proeft echt de woorden. Ze heeft voor mij de redactie gedaan van de handleiding voor mijn CMS. Ze hield rekening met mijn persoonlijke stijl en tegelijkertijd is de boodschap een stuk duidelijker geworden.

 

KittyKilianKitty Kilian, De Blogacademie:

Opvallend kritisch en geestig. Liesbeth bekijkt de wereld met een open blik maar tegelijk met gezond verstand. Dat leidt tot heldere teksten met een duidelijk standpunt.


JeroenSaenenJeroen Saenen, Onderwijsconsultant bij Omix, schreef als student Cultureel Erfgoed:

Bij het schrijven van een voorstel voor de modernisering van een museum heb ik nauw met Liesbeth samengewerkt. Ze zette me telkens met de juiste input op het goede spoor. Liesbeth is een heldere denker, komt snel tot de kern, heeft originele ideeën en een goed gevoel voor humor.

MarryMosMarry Mos, als voorzitter GroenLinks Utrecht:

Gedreven, nieuwsgierig en doortastend zocht je alles uit op het gebied van armoede, arbeidsre-integratie, inburgering en welzijn. Liesbeth is precies, weet vaak de spijker op z'n kop te slaan, is kritisch en gericht op het vinden van oplossingen om de situatie van mensen in een kwetsbare positie te verbeteren. Ik vond het heel fijn om met je te werken.


Tekst en filosofie

Tekstbureau Philo heb ik opgericht in 2010. Want schrijven heb ik altijd gedaan, kan ik goed en doe ik het liefst.

Ik ben iemand die sociaal betrokken is, graag op dingen doordenkt, nieuwsgierig is en goed in vragen stellen. Daarom kon ik, na een opleiding aan de sociale academie, me uitstekend uitleven tijdens de studie filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

In de filosofiestudie leerde ik om heel precies te formuleren. Wat je bedoelde te zeggen mocht niet vatbaar zijn voor enig misverstand. Tijdens de studie lazen en schreven we wat af. En altijd kritisch natuurlijk.

In de loop van de tijd groeide mijn interesse voor en kennis van maatschappelijke thema's. Ik werkte bij non-profitorganisaties, schreef daar adviesrapporten, deed onderzoek, notuleerde me suf, schreef stukken voor nieuwsbrieven en publiceerde interviews en andere artikelen in tijdschriften. Ook volgde ik een vierjarige schrijfopleiding bij Script+ in Amsterdam. 

Voor de actuele kwaliteit van mijn tekstbureau nam ik deel aan diverse cursussen aan de Hogeschool voor Journalistiek (schrijven voor internet en interviewartikelen), een cursus Wetenschapsjournalistiek en workshops in sociale media.

Daarnaast deed ik de cursus Filosofische Praktijkvoering in Amsterdam, waar ik opgeleid werd tot filosofisch consulent, en volgde ik de training Socratisch gespreksleider.

Tekstbureau Philo groeit gestaag. Bij elke opdracht gaat weer een nieuwe wereld open. Met nieuwe thema's, nieuwe uitdagingen en nieuwe mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Philo van de week

Een westerse beschaving, dat lijkt me een heel goed idee - Gandhi (1869-1948)

Philo van de week